Beköszöntött az október, s bár vele együtt elérkezett a kuckózós idő, ez ne akadályozzon meg titeket abban, hogy elhagyjátok a házat! Összegyűjtöttünk nektek néhány remek programlehetőséget az egyetemen innen és túl, amik miatt érdemes lesz kimozdulni otthonról.

Programok a BTK berkein belül

Október 7-én, csütörtökön az ELTE BTK HÖK Pályázati Workhopot tart, ahol egy online tájékoztató keretein belül mindent megtudhattok a különböző hallgatói pályázatokról, azoknak leadási folyamatáról. ITT tudtok részletesen olvasni az eseményről.

Október 8-án, pénteken a Trefort-kertben rendezik meg az idei ELTEfesztet, mely bár elsősorban interaktív pályaválasztó fesztivál, nem csak a középiskolások számára látogatható. Néhány izgalmas előadást mi is kiemelnénk, mint például a PPK előadása, ami bemutatja, hogy az áltudományok terjedése hogyan ássa alá a koronavírus járvány elleni védekezést. További információkat, programokat ITT találtok.

Október 14-én, csütörtökön lesz “A legjobb énem” csoportcoaching háromalkalmas önfejlesztő tréning első eseménye, ami az ELTE Bölcsészettudományi Karának minden hallgatója számára igénybe vehető. Bővebben a témákról, csoportlétszámról, jelentkezésről ITT olvasható.

Kihagyhatatlan kiállítások

Október 4. és 10. között betekintést nyerhettek a hazai formatervezés világába, ha ellátogattok a Bálnába, a 360 Design kiállításra.

Október 7-10. között szintén a Bálna Budapest ad otthont az Art Market névre hallgató kortárs képző- és fotóművészeti kiállításnak. Idén számtalan művész több ezer alkotását nézhetitek meg.

Október 17-ig látogatható az Életjel 21. ARC közérzeti kiállítás, a Bikás parkban. Az idei kiállítás témája az életjel, a legjobb pályázati munkák a tavalyi év bizonytalanságáról, veszteségeiről, kiábrándultságáról szólnak. A plakátokat éjjel-nappal megnézhetitek, ráadásul ingyen.

Október 25-ig megtekinthető a World Press Photo kiállítás, a Nemzeti Múzeumban. A nemzetközi zsűri idén 28 ország 45 fotóriporterét díjazta. Az elmúlt év eseményeit nézhetitek meg képekben, különböző témákban és szemszögekből. Ha arra jártok, a kísérőkiállítást se mulasszátok el, ami a Lát-lelet nevet viseli és 15 magyar fotóművész alkotásait mutatja be.

Különleges vásárok

Október 10-én, vasárnap Népsziget bolhapiac és Vintage vásár lesz ATNO Forge Klubműhelyben, ahol 30 féle lángost és óriáspalacsintát is kóstolhattok.

Október 10-én és 17-én a Normafa Síház területén lesznek VÁSÁRnapok.

Október 16-án, szombaton a Kraft Kézműves Vásáron támogatni tudjátok a helyi kreatív tervezőket. Szépségápolási termékeket, finomságok és lakberendezési tárgyakat tudtok vásárolni a Szimpla kertben.

Október 17-én, vasárnap a Kőbányai Kortárs Kultúr Központban garantált jó hangulat és retró érzés vár rád, ha ellátogatsz a DE MARKT II. – 4K bolhapiacra, ahol nemcsak vásárolhattok, el is adhatjátok kincseiteket. Sőt, lehetőségetek is lesz elmesélni azoknak különleges történetét.

Október 24-én a WAMP Desing vásáron magyar tervezők mutatják be kisszériás termékeiket.

Rendhagyó irodalom

Október 14-17. közt ismét megrendezésre kerül a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a Várkert Bazárban, ahol többek közt jelen lesz az Unorthodox című regény szerzője Deborah Feldman is.

Október 19-én az irodalmi, beszélgetős programok sorában kilencedik alkalommal rendezik meg a Irodalmi szerelmek estet. Ezúttal Kosztolányi Dezső és Csáth Géza lesznek a Várkert Bazár eseményének középpontjában.