Kurucz Adrienn első novelláskötete A nő, aki nem tud parancsolni a kezének december elején jelent meg és remélhetőleg még nagyon sok ilyen alkotás kerül ki a kezei közül.

40 történet, aminek a központi témája a szerelem. Nem tudok nem elfogultan írni róla, beleszerettem. Kicsit olyan, mint amikor a saját szerelmedet kellene jellemezni. Nem emlékszel pontosan mikor és hogyan történt, de beleestél. Nem is tudod mit mondj először, mert minden is tetszik rajta, úgy tökéletes, ahogy van és nem akarod, hogy vége legyen.

Tudod milyen, amikor hosszú idő után a legjobb barátaiddal kávézol és az életről sztorizgattok? A családi ebéden az unokatesóddal elvonultok és pletykáltok? Egy cseh vígjátékot nézel? Amikor nagyi elmesél egy szerelmet a fiatalkorából? Vagy amikor neked törik össze a szívedet? Ez mind és még ennél is több érzés kavargott bennem olvasás közben.

Tökéletesen szemléltette azokat a karaktereket, akiket mi is ismerünk a saját életünkből. Azért ennyire magával ragadó, mert ismerős, mert velünk is megtörtént, vagy megtörténhet és nem csak a cukormázas szerelmet mutatja meg, hanem azt is, amikor elmúlik, vagy olyasvalaki iránt érezzük, aki iránt nem lenne szabad.

Mert a szerelem nem válogat, nem kérdezi, hogy jókor jön-e, vagy egyáltalán jöhet-e. A történetek szereplői kivárták a boldogságot, megfutamodtak előle, szemet hunytak a megcsalás felett, abban reménykedve, hogy visszatér a szeretett fél. Kurucz Adrienn nagyszerűen összegyűjtötte mindazt, amit az élet az útjába sodort.